Kostnad för hemsida

kostnad hemsida

Webbplatser även i folkmun mer kända som hemsidor finns i många slag och de tenderar att medfölja många varierande kostnader.  Du har troligtvis funnit denna artikel i hopp om att finna en pejl på hur mycket man bör betala för en ny hemsida och det ska vi försöka besvara för er.

Det första som man borde tänka på när man anställer en webbyrå är att först inse vad man själv har som mål med hemsidan. Genom att planera detta själv kan man se till att priserna inte överstiger den budget som man har i tanke. Ska er verksamhets hemsida fungera likt ett visitkort eller ska det vara en bokningsportal och ha et administrativt syfte. Vill ni använda hemsidan som en del av marknadsföring kampanjer och hjälpa att driva in och konvertera mer försäljningar. Om budget är mindre viktigt kan man självklart alltid låta en webbyrå göra detta själva.

Nu frågar du dig säkert vilka kostnader exakt man borde förvänta sig vid de olika fallen. Det är svårt att definiera, generellt sätt brukar det bero på vilken leverantör du väljer. De flesta leverantörer nu för tiden använder sig av gränsnitt som hjälper de bygga hemsidor. Under vår konsultation har vi sett dessa hemsidor gå från 10,000kr för en mindre hemsida upp till strax under 300,000 hos vissa externa leverantörer som några av våra kunder använt innan oss. En mindre firma tar generellt mindre betalt och det behöver inte egentligen  betyda att hemsidan är värre.

Hemsidors prisättning brukar oftast definieras på hur många sidor som behövs. En simpel hemsida med drygt 5 sidor borde ligga runt 10 000 SEK. Utöver detta brukar kostnaden variera på vilka typer av tilläggs tjänster man vill ha på sin hemsida. Bokningssystem, online affär, frågeformulär och dylikt kommer alltid kräva lite mer tid genom  arbetet samt utbildning över hur systemen fungerar, detta medför då självklart en högre kostnad. Vi på Konsulit tycker att detta dock inte att detta borde avskräcka företag då system på hemsidor kan avlasta en hel del arbete och inom vissa branscher spara mer tid åt en verksamhet åt marknadsföring och administrations kostnader för personal. Alltså en bra investering för en långsiktig vinst.

[Infoga Bild]

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Premunerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar angående IT och företagande med IT

Mer att läsa

extern it avdelning
Företagande

8 Argument för Extern IT Avdelning

De argument för extern IT avdelning som framkommer i denna artikel kommer vara i relation till rekryteringstjänster, IT-konsulter och direktanställning gentemot våra tjänster, alltså behöver inte argumenten gälla för alla fullservicebyråer. Vi kommer att poängtera dessa skillnader i denna artikel.

Vad betyder interim
Förklaring

Vad Betyder Interimistiskt Slutbesked

Vad betyder interim, vad betyder interimistiskt? och vad betyder interimistiskt slutbesked? Om du har dessa frågor här så förklarar vi det med exempel. Läs mer

Vill ni ta nästa steget i ert företag?

Skicka oss ett par rader så berättar vi hur vi kan hjälpa

About Page intro pic